Felhívás

Állatok világnapja

Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Azért lett a kiválasztott nap, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is. Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

 

 

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.

Ebből az alkalomból iskolánk két programot hirdet a diákjaink számára. Akinek van otthon kis állata, kis kedvence és kedvet, tehetséget érez a fotózáshoz, az jelentkezhet a fotópályázatunkra, az alábbi feltételekkel:

 

Egy pályázó maximum két fotót nyújthat be. A kép hátulján szerepeljen a pályázó neve, osztálya és a fotó címe.

Számítógépes fotóprogramot nem lehet használni.

Minimális felbontás: 1024×768

Leadási határidő: 2020. október 1., Kocsisné Takács Évánál, ill. a titkárságon kinyomtatva, pendrive-on, vagy a titkari@szechenyi-szgotthard.hu email címre küldve.

 

A fotókat Kocsisné Takács Éva, Csalló Adrienn és Völker-Horváth Anita bírálja el.

 

Eredményhirdetés: 2020. október 5-én lesz az iskolarádióban.

 

A legjobban sikerült alkotásokat oklevéllel, édességgel díjazzuk.

 

Egy vetélkedőre is várjuk az állatokat szerető, tisztelő tanulóinkat. 3 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik az online tesztet október 6-án a 7. órában tölthetik ki. A legjobb csapat itt is jutalomban részesül.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous article

Tájékoztató